Іздеу
Менің себетім

Еттартқышты қалай таңдаған дұрыс?

Ең дәмді, шырынды, жұмсақ колеттер мен тефтелдер үй фаршынан әзірленеді. Сіз үнемі еттің мөлшерін реттеп, барлық нәрседен оны тазарта аласыз. Егер бұрын өз фаршыңызды әзірлеу үшін көп күш-жігеріңіз кететін болса, қазіргі тұрмыстық техника етті езуді тез әрі ыңғайлы жұмысқа айналдырады. Сонымен қатар қазіргі еттартқыштар арнайы саптамалары арқасында басқа да азық-түліктерді езіп, ұнтақтай алады, көкөністерді үгітіп, тіптен шырынды сыға алады. Модельдердің және олардың сипаттамаларының көптігі сондай, тіптен соның ішінен өз моделіңізді таңдап алу оңай емес. Сондықтан біздік түсіндірмелер Сізге көмектеседі деп сенеміз . 

Еттартқыштардың түрлері 


Еттартқыштар мехиника және электрлі болады.

Механикалық  еттартқыш үнемдірек болады, бірақ етті өзіңіздің тартуыңызға тура келеді.  Қазіргі механика еттартқыштар бұрынғыларға қарағанда етті жеңіл тартады.  Механика еттартқыштардың құрылысы түсінікті, әрі қарапайым, сондықтан оларды пайдалану жеңіл.  Оларды таңдағанда корпустарының, шнегінің және басқа да элементтерінің сапасына назар аударыңыз.  Олар туралы біз кейін айтатын боламыз

Электрлік еттартқыштар етті өздігінен тартады. Сіз тек құралды етке толтыруға ғана қатысасыз.


Электрлі еттартқыштың өнімділігі

Бұл сипаттама еттартқыштың бір минут ішінде қанша етті тартатындығын көрсетеді. Ең жиі кездесетін диапазон минутына 1-2,5 кг. Өнімділігіне қуаты әсер етеді


Электрлі еттартқыштың қуаты


Электрлі еттартқыштың ең маңызды параматрлерінің бірі  оның қауты болып саналады. Оның өлшеміне қарай белгілі бір көлемдегі етті тарту жылдамдығы (өнімділік көрсеткіші) байланысты болады. Қуаты көп болған сайын еттартқышқа уақыт аз жұмсалады. Сонымен қатар егер Сіз етті алдын ала ұсақтап турамасыңыз, қуаты аз құралдардың міндеттерді атқара алмайтындығын ескерген дұрыс. Еттартқыштың 1 минут ішінде 1 кг-дан артық етті тарта алатын  1000 Вт қауттағы  көрсеткіші ең оңтайлы болып саналады. Бір құралдың өнімділігі бірдей бола тұра қуаты төмен болуы мүмкін. Мұндай жағдайда, жоғарыда айтылғандай қуаттың көрсеткіші кіші болғанда,  етті алды ала ұсақ бөлшектерге турау керек.  Еттартқыш ұзақ уақыт қолданыс беру үшін қуаты қандай болса да, 10-15 минуттан кейін үзіліс жасап отырған дұрыс .


Еттартқыштың материалы 


Еттартқыштың корпусы  металдан немесе пластиктен жасалады.  Көбіне өндірушілер негізгі бөлігіне көп күш түсетіндіктен, оны мықты ас пластигінен жасайды. Еттартқыштың бөлшектеріне негізгі күш түсетіндіктен, оған аса маңызды назар аударған дұрыс. Мұндай бөлшектер металдан, нақтырақ дат баспайтын болаттан  жасалуы керек.  Металл элементтері бар құрал  ұзақ  уақыт қолданыс береді және еттартқыштың сапалы жұмысын қамтамасыз етеді .


Еттартқыштың негізгі бөлшектері

Еттартқыштың бөлшектері мен оларға күтім жасауға баса назар аударыңыз.  Сонда Сіздің құралыңыз ұзақ, әрі  сенімді қызмет атқарады

Шнекпышақ пен еттартқыштың саптамасы киілетін спираль тәріздес элемент. Шнек айналу арқылы кесетен соңғы саңылауға дейін етті талқандайды.  Кейбір еттартқыштарда жеміс-жидектерге аранлаған металл шнектен басқа пластиктен жасалғаны да  болады.  Қауіпсіздікті қамтамасыз ету мақсатында шнек айналу барысында оған қол тигігу мүмкін болмайтындай  орнатылады .

Пышақтар міндетті түрде мықты болаттан жасалады. Көптеген модельдер өздігінен қайралатын пышақтармен жабдықталған.  Егер мұндай қарастырылмаса,  мерзімді түрде өздігіңізден қайрап отыруыңыз керек немесе шеберхана бару қажет .

Фаршқа арналған дисктер (торлар) әртүрлі саңылаулары бар  бұл элемент әртүрлі консистенциядағы тағамды алуға мүмкіндік беред .


Қосымша функциялары мен саптамалар

 

 Өндірушілер еттартықшты пайдалануды ығайлы, әрі функционалды ету үшін,  оны қосымша параметрлермен жабдықтайды.      

 Реверс егер ет тартылмай тұрып қалған жағдайда, шнекті кері бағытта айналдыруға  мүмкіндік береді.

 Моторды қорғау функциясы – бұл бөлшектің қызып кетуі қаупі туғанда іске қосылады.  Мұндай жағдайда қозғалтқыш автоматты түрде өшеді.   

 Саңылауы бар жайма  (трей, салу платформасы) кірістегі мойынға бекітіліп, өнделмеген азық салынатын жерді кеңейтеді.  

 Итергіш еттің шнекке қауіпсіз түрде жылжуын қамтамасыз етеді.

«Кеббе» («куббе») саптамасы    кейін кез келген салмамен толтыруға болатын іші қуыс ет түтікшелерін жасайды. Өте қызықты және пайдалы саптама.

Шұжыққа арналған саптама үй шұжықтарын әзірлеуге мүмкіндік береді.  Саптамаға табиғи қабықша кигізіледі, содан кейін бәрі бірге шнекке бекітіледі, сонда еттартқыш  бұл қабықшаны етке толтырады.      

Арнайы саптамалардың көмегімен еттартқыштар шырынсыққыштың, көкөністерді турағыштың және үгіткіштің функциясын атқара алады. Кейде техникаға печенье, котлеттерге арналған  пішіндер, сонымен қатар үй лапшасы мен макарондарды әзірлеуге арналған дисктер сияқты саптамалар қоса беріледі

.  



Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика