Іздеу
Менің себетім

Шырынсыққышты қалай таңдаған дұрыс?


Дәмі қанық, жұпар иісіті, ең бастысы жаңа піскен жеміс-жидектердің барлық витаминдері мен пайдалы заттарын өзінде сақтайтын жаңадан сығылғын табиғи шырыннан басқа қандай сусын тәбетті ашатын және пайдалы болуы мүмкін. Ал егер оны үй жағдайында әзірлейтін болсақ, онда оның құрамының керемет екендігіне жүз пайыз сенімді боламыз. Оның үстіне өздігімізден шырынсыққыштың көмегімен табиғи шырынды алу  қазіргі кезде тез, әрі қарапайым болып қалды. Бұл құралды пайдалану Сізге жеңіл болу үшін әртүрлі модельдердің кейбір функцияларын қарастырамыз.


Шырынсыққыштың түрлері

Негізінен шырынсыққыштардың екі түрі бар: әмбебап құрал тек цитрус жемістерінен жасалатын шырындарды жақсы көретіндер үшін де,  сонымен қатар кез келген жеміс-жидек, көкөністен сусын әзірлей алады. 


Цитрус жемістеріне арналған шырынсыққыштар апельсин, мандарин, грейпфрут, лимон және басқа да цитрус жемістерінен сусындарды қалайтындар үшін ең керемет сатып алу болып саналады. Мұндай құралдарды пайдалану оңай және олардың көлемі шағын болады. Шырынсыққыш мотордан, айналып тұратын конус тәірздес саптамадан және шырын ағатын шұңғылшадан тұрады. Сусын әзірлеу үшін жемістің жартысын көрсетілген саптамаға қарай қысу керек, сонда қосылып тұрған айналатын  элемент жемістің шырыны мен нәрін шығарады. 


Цитрусты шырынсыққыштардың қуаты көп емес, жобамен 20-80 Вт аралығында және ол шырын түсінің қанықтығына әсер етеді. 

Цитрусты шырынсыққыштардың сыйымдылығы көбіне іші көрініп тұратын немесе көрінбейтін пластиктен жасалады. Екінші жағдайда коктейлді ұнататындарды қатты қызықтыратындай шырынның деңгейін бақылап отыруға мүмкіндік беретін шкала қарастырылған.  Модельдердің әр түрінде тостақтың көлемі 0,4-1,2 литр аралығында ауысып тұрады,  бұл салыстырмалы түрде үлкен көрсеткіш болып саналады. Өндірушілер цитрус жемістерінің шырыны сығылғаннан кейін 10-15 минутқа дейін өзінің пайдалы құрамын сақтап тұратындығын қарастырған, яғни мұндай сусындарды алдағы уақытқа әзірлеудің қажеті жоқ, қайта бірден пайдаланған дұрыс.  Егер Сізге бір литр немесе одан да жоғарысы көп болса,  тостағы кішірегін таңдаңыз. Сусынды құю ыңғайлы болуы үшін шұңғылшаның шүмегіне назар аударыңыз. Кейбір модельдер жемісті сыққаннан кейін бірден стақанға құятын жүйемен жабдықталған, мұндай жағдайда  шұңғылшадан басқа ыдысқа құюдың қажеті жоқ.


Цитрусты шырынсыққыштардың саптамаларының диаметрінің өлшемдері әртүрлі болады. Бұл кез келген көлемдегі жемістерді өндеуге мүмкіндік береді. Саптаманың кезек-кезек айналатын режимі сусынның мөлшерін көп алуға мүмкіндік береді. Егер Сіз нәрін ұнатпайтын болсаңыз, саптамадағы сыңылаулардың реттелетін модельдерін таңдаңыз.  Тар тіліктер нәрдің шырынға түсуіне жол бермейді. Жемісті ұстап тұрғаннан қол талмас үшін  көптеген модельдерде арнайы бекіткіш тұтқа қарастырылған. 


Әмбебап (ортасы айналатын) шырынсыққыштар жеміс-жидектер, көкөністерден шырын алуға арналған. Сонымен қатар әр модельдің нұсқаулығында құрал өндей алатын жемістердің түрдері жазылған. Олардың кейбірі тек қатты жемістерге ғана арналған. Әмбебап шырынсықққыштарда цитрус жемістерінен де шырын алуға болады, тек оларды өнделуге алды-ала дайындап алған дұрыс: қабығын  тазалап, сүйектерін алып тастау керек, олардың құралға түсіп кетуі құралдың пайдалану ұзақтығын қысқартады. 


Әмбебап шырынсыққыштардың құрылысы әлдеқайда қиын, пайдалануда көп уақыт қажет болады, себебі құрасытуға, жуып тазалауға біршама уақыт қажет. Құралдың жұмысы бастапқыда жемістерді диск табақшасында ұнтақтап, содан кейін орталық айналмалы сепаратор көмегімен нәрді шырыннан бөлуден тұрады. Пішініне қарай сепараторлар цилиндр және конус тәріздес болуы мүмкін.


Цилиндр тәріздес сепараторлар біршама өнімді, себебі онда 90% шырын алынады, бірақ оларды жиі тазалау  керек және жуу процесі қиындау. Нәрі көп болса, консистенция анағұрлым қою болады. Конус тәріздес сепараторлар шырынды 70% дейін береді. Оларда жомға арналған контейнер болады және ол көп болған сайын шырынсыққышқа күтім жасау сирек, әрі еш қиындықсыз жасалады


Әмбебап шырынсыққыштардың қуаты жоғары және 200-1300 Вт аралығында өзгеріп тұрады. Қуаты жоғары болған сайын құрал тез, әрі жұмыстың үлкен көлемін атқарады. Егер отбасында күнде сусын ішетіндер төрт адамнан аз болса, онда қуаттың көрсеткіші орташа моделіне тоқталуға болады.


Центрифуганың айналу жылдамдығы шырынның шығу көлеміне әсер етеді. Жемістің әр түріне әртүрлі жылдамдық келеді, сондықтан көптеген модельдер жылдамдықты реттегішпен немесе режимдерді орнату мүмкіндігімен жабдықталған. Қаттылығы орташа жемістер үшін оңтайлы нұсқа болып минутына 8-10 мың айналым жасайтын құрал  саналады. 


Әмбебап шырынсыққыштардың шұңғылшасының көлемі 0,2-1,5 литр аралығында өзгеріп тұрады. Тостақтар да ішінің көрінуі-көрінбеуіне қарай  әртүрлі болады, олардың шкаласы бары да, жоғы да кездеседі.

 

Қылтаға жемістер мен көкөністер тұтастай сыйатындықтан саңылауы ыңғайлы болу керек және оларды алдын ала кесудің қажеті жоқ.

 

Көбіктен тазартатын қосымша элемент шырынды көбік пен нәрінен бөліп алады. Алып-салмалы көбіктен тазартқыш болғанда шырынның құрамын реттеуге мүмкіндік бар.

 

 

Өткізгіш жайма Сіздің сұраныстарыңызға қарай кең немесе кішірек болуы мүмкін. Көкөністер мен жемістерді беріп тұратын контейнерлердің болуы жаймаға жемістерді үнемі салып тұруды шектейді.

 

 

Цитрусты модельдердегідей әмбебап шырынсыққыштарда шырынды тікелей стақанға құятын жүйе болуы мүмкін.

 

 

Шырынсыққыштардың материалдары мен жұмыс істеу уақыты. Шырынсыққыштардың қабырғалары мен корпусы көбіне ұтымды түрде жоғары сапалы пластиктен жасалуы мүмкін.  Центрифугасында дат баспайтын болаттан жасалған торы бар құрал көп қолданыс береді.

  

Шырынсыққыштардың үздіксіз жұмысы 10 минуттан бастап шексіз кезеңге дейін өзгеріп тұрады. Шырынды  көп мөлшерде, әсіресе қысқы уақытқа әзірлеуге соңғы нұсқа жарамды. 





Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика