Іздеу
Менің себетім

Блендерді қалай таңдаған дұрыс?

Кез келген дерлік тағамды әзірлегенде міндетті түрде бір нәрсені кесу немесе араластыру қажет. Бұл үдеріс әдетте көп уақытты алады және қандайда бір күшті қажет етеді. Егер асүй комбайны көп орынды алып, ал миксерлер Сіздің қажеттілігіңізді қанағаттандырмайтын болса, блендерді алғандығыңыз ең оңтайлы нұсқа болады. Мұндай тұрмыстық құралдың балалардың тағамын әзірлеуде, дәмді коктейлдерді араластыруда, жаңғақтарды ұсатуда, етті тартуда теңдесі жоқ. Блендер аспаздық қиыншылықтарды максималды түрде қысқартып, жеңілдетеді. Ал енді Сізге қандай құрал керек екендігін, оның негізгі сипаттамалын қарастыра отырып анықтайық

Блендерлердің түрлері

Қазргі уақытта нарықта блендерлердің екі түрі бар: салынатын және стационарлы

Стационарлы блендер  (Еуропада шейкер деп аталады) астыңғы жағында арнайы пышақтары бар тостақ болып саналады.  Сіздің қажетіңіз тек тостаққа азық-түліктерді салу, құралды қосып, артынан даСалынатын блендер  - тез арада ұсатып, араластыру үшін қолданылатын кез келген шұңғылшаға салынатын артында пышағы бар  ұзын және жіңішке келген құрылғы.  Оны пайдаланып, күтім жасау қиын емес. Оның тағы бір артықшылығы шағын болғандығында, оған асүйде орын табу қиын емес. Салынатын блендерді жұмыс істеуі барысында қолда ұстап тұру қажет. Бұл біржағынан өте жақсы, себебі үдерісті үнемі бақылап отыруға болады, бірақ ұзақ уақыт қажет болса шаршап қалуыңыз мүмкін. Мұндай құрал аз көлемдегі жұмыс болғанда ыңғайлы, мысалы көкөністер мен жемістерді ұсату, олардан пюре немесе соус,  сонымен қатар фар немесе аунатылған кептірілген нан жасауға керек болса өте ыңғайлыСонымен қатар төменде қарастыратын қосымша саптамаларына назар аударыңыз


 йын консистенцияны басқа ыдысқа құю немесе салу  үшін ғана қажет болады.  Басқасының барлығын құралдың өзі жасайды, сондықтан ол  азық-түліктер көп болғанда және ұзақ уақыт жұмыс істегенде керек.  Стационарлы блендерге салынатынына қарағанда көп орын қадет.  Ол коктейл, соусты, пюрені әзірлеуге және сұйық қамырды араластыруға керемет ыңғайлы.


Блендердің қуаты

 Қуаттың өлшемін қарастырғанда  бірінші кезекте азық-түліктердің қуаттылығына және оның көлеміне назар аударған дұрыс. Қуаты күшті болған сайын блендер тез әрі көп мөлшердегі жұмысты атқара алады. Сүт коктейлдері үшін 300 Вт қуаты бары жеткілікті. Мұзды жарып, қатты көкөністерді кесу үшін 500 Вт қуат жарайды.


Блендердің тостағы

Блендердің тостағы ретінде көбіне стационарлы құралдың тостағы саналады. Дегенмен, мұндай шұңғылша салынатын құралмен бірге жинаққа кіруі мүмкін. Тостақтар пластмасадан, пластиктен және шыныдан жасалауы мүмкін.  Пластмасса нұсқасы мықтылығымен ерекшеленеді, бірақ көп уақыт пайдаланғаннан кейін тез сырылып, күңгіртеніп кетеді.  Шыны анағұрлым экологиялық таза материал болып саналады, сырылмайды, күңгіртенбейді, бірақ құлағанда санады. Пластиктен жасалғандары көп уақыт таза болып тұрады, сынбайды, экологиялық жағынан қауіпсіз болып саналады .

Тостақтың көлемін анықтағанда тек жеке қажеттіліктерді қанағаттандыру, отбасының санына қарай және қонақтарды күту үшін таңдаймыз. Салынатын блендерлердің тостақтарын ауыстыруға болады, ал стационарлы құралдардың тостақтары аяғына дейін тұрады.  Ең кеңтараған нұсқа 1,5-2 л. Сонымен қатар пайдалы көлемін есептеген дұрыс.  Себебі тостақта жұмыс істеу үшін қажетті орынды жобамен 0,3 л. қалдыру керек .   


Блендер жылдамдықтарының саны

Жылдамдықтың саны нақты тағамдар үшін қажетті консистенцияға қол жеткізу мүмкіндігіне әсер етеді. Құралдың қуаты жоғары болған сайын, олардың жылдамдық режимдері көп бола түседі.  Ең танымал модельдерінде 5 жылдамдық болады. Керек болса 10-12 режимі бар балендерлерді де алуға болады, бірақ  мұндай құралдардың қуаты да үлкен. Балалар тағамы мен пюрені әзерлеу үшін екі жылдамдықтын болғандығы жеткілікті. Турборежимнің қосымша функциясы қажет болған жағдайда жылдамдықты екі есе арттыруға мүмкіндік береді .


Блендердің саптамалары, Саптамалар блендердің мүмкіндіктерін кеңейтіп, әзірлеуде ең керемет нәтижеше қол жеткізуге мүмкіндік береді. Мүмкін Сіздерге кейбір элементтер ерекше қажет болатын шығар

Блендердің классикалық саптамалары – араластыруға арналған салынатын блендерлердің негізгі саптамасы.  Тиімді араластыру және бір уақытта ұсату үшін әртүрлі модификациясы болады.  Пластмасадан жасалған саптама ыстық тағамдар үшін жарамайды. Бұл мақсаттар үшін металл блендерлер сәйкес келеді .

Ұсатқышстационарлы блендердің тостағы. Егер мұндай тостақ салынатын құралдың жиынтығында болса, оның мүмкіндіктері кеңейе түседі .

Венчик – блендерге қарапайым миксердің функциаларын береді

Вакуумды сорғышарнайы ыдыстан ауаны сорып алу үшін қажет, сонда азық-түліктерді көбірек сақтауға болады .

Блендерді шағын асүй комбайнына өзгертетін басқа да саптамалардың болуы мүмкін .


Басқа функциялары

Стационарлы блендерлер үшін өзін-өзі тазалау функциясы қарапайым режимде де аса қиындық тудармаса да  ыңғайлы болады

Салқындатылған коктейлдерді ұнататындар үшін кейбір модельдерде «мұзды жару» режимі қарастырылған.  Егер мұндай режим болмайтын болса, құралды сындырмас үшін мұзды жармаған дұрыс. «Пульс» режимі блендерді мерзімді түрде тоқтатып отырып жұмыс істеу үшін арналған. Сонымен қатар блендерде шырынсыққыш және кофені ұнтақтайтын функциялардың болуы мүмкін.



Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика