Ыдыстардың жинағын қалай таңдаған дұрыс?


Тағамды сәтті әзірлеудің нәтижесі не нәрсеге байланысты болады? Аспаздық үдерісінің өзінен  алынатын рахат және қанағаттану сезімдеріне не нәрсе әсер етеді? Ыңғайлы әрі жағымды әзірлеудің құпиясы неде?  Әрине бұл татым және азық-түліктердің сапасы, рецептердің кереметтігі, сонымен қатар дәмді және пайдалы тағам әзірленетін ыдыс. Ыдыстың эргономикалық және әсемдік дизайны әзірлеу барысында Сіздің көңіл-күйіңізді қалыптастырады. Сонымен қатар ыдыс қандайда бір асүйінің атмосферасын құрайды. Егер Сіз өзіңіздің коллекцияңызды жаңартуға немесе толықтыруға шешім жасасаңыз Сіздің қалауыңызға сәйкес келетін ыдыстың жинағын іздеуге көмектесетін кейбір жағдайларға назар аударуыңызды сұраймыз .


Құралдардың саны мен олардың өлшемдері


Бірінші кезекте ыдысты сақтау жерін анықтап алған дұрыс. Егер сөрелердегі орын аз болатын болса, әзірленетін тағамдардың максималды санына арналған бірнеше негізгі құралдарды тандаңыз. Егер отбасыңыз үлкен болатын болса, бір дегенде көп порцияны әзірлеу үшін шұңғыл және сыйымды ыдысты алған дұрыс. Отбасы аса үлкен болмағанда, бірақ мерекелік дастархан мен отбасылық отырыстар көп болған жағдайда, бірдей мақсатта пайдаланылатын, бірақ сыйымдылығы әртүрлі  екі құралға тоқталған дұрыс. Оның бірі ағымдағы қажеттіліктерді, ал екіншісі мерекелік дастарханды  қанағаттандырады. Қажет болған жағдайда балаларға  ботқа және сорпа әзірлеуге арналған арнайы кішірек кәстрөлдер мен ожауларды  қарастырып қойған дұрыс .


Ыдыстың материалы


Әзірлеудің сапасына ыдысың материалы да үлкен әсер етеді. Қазіргі кезде әр түрлі материалдардан жасалған кәстрөлдер, табалар, ожаулардың көптеген түрлері сатылып жатыр. Олардың құрамына кішкене тоқталайық .

Алюминь ыдыстың салмағы аз болады, тез ысыйды. Мұндай ыдыс азық-түліктердің бәріне сәйкес келмейді, сондықтан қандай тағамның аталған металмен жанасатындағын толығырақ түсіндірген дұрыс болады .

Дат баспайтын болаттың бойында беріктік пен экологиялық тазалық бар .

Эмальданған қабаты бары азық-түліктерді тұздардың, сілті және ас қышқылдарының кіріп кетунен сақтайды, барлық тағамдардың дәмінің сақталауына әсерін тигізеді. Мұндай ыдыста әзірлеп қана қоймай, содан кейін тағамды сақтауға да болады. Эмальдың құрамы мен оған күтім жасау ерекше назар аударуды қажет етеді. Жарылулардың пайда болуы эмальды қорғауды әлсіретуі мүмкін, мұндай жағдайда тағамға зиянды қосылыстар түседі .


Тефлонды ыдыс тіптен майды қолданбасаңыз да өзінің күйюге қарсы сапасымен таңымал. Әрине оны жуу да рахат нәрсеге айналады. Бірақ қатты матамен және қылшақпен тазалауға төзімсіз, мұндай жағдайда беткі қабатының бұзылуы мүмкін. Бұл біраз уақыттан кейін ыдыстың істен шығуына алып келеді. Бір жағынан Сізге мұндай шаруашылық заттардың қажеті де жоқ. Жұмсақ сабынды матамен сүртіп жіберсеңіз болғаны, ыдыс тап-таза болып шағы келеді. Тефлонды ыдысты пайдаланғанда оны сырып тастамас үшін тағамды ағаш күрекшемен немесе қасықпен араластырған дұрыс. Сонымен қатар шамадан тыс қызып кетуден сақтаныңыз .

Шойын ыдыс ең мықты және ұзаққа қолданыс беретіні болып саналады. Ол ауыр әрі ұсқынсыздау, бірақ әзірлеген тағам өте дәмді және пайдалы болады .

Термолон ең экологиялық таза материал болып саналады.  Өзінің техникалық сипаттамаларына қарай ол керамикаға ұқсас. Онда жарылулар мен  тесіктер болса да ол ешқандай улы заттарды бөлмейді. Қысқа толқынды пеште әзірлеуге де пайдалануға болады

Термотөзімді шыны қауіпсіз пайдаланудың бірінші ретінде тұрған ыдыстың бірі, оны да қысқа толқынды пешке салып пайдалануға болады. Мұндай ыдысқа күтім жасау да жеңіл. Шынының салмағы көңілге қонымды болғанымен, нәзік болғандықтан оны ұқыппен ұстаған дұрыс


Ыңғайлы қосымша ерекшеліктері



Ыдыстың кейбір эргономикалық ерекшеліктеріне назар аударыңыз. Оның тұтқаларының ыңғайлы болғандығы дұрыс, әзірлеу барысында қызып кетпеуі тиіс. Сізде әзірлеу барысын бақылау мүмкіндігі болу үшін тығыз жабылатын, іші көрініп тұратын материалдан жасалған қақпақты таңдаңыз. Беткі қабатының күңгірт немесе жылтыр болуы  әдемі болып көрінеді және дұрыс күтім жасаған жағдайда өзінің тартымды сыртқы келбетін сақтап қалады.  



Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика