Іздеу
Менің себетім

Буда пісіргішті қалай таңдаған дұрыс?


Дәмді, шүйгін, жұмсақ, ал ең маңыздысы денсаулыққа пайдалы және тойымды тамақ әзірлеу үшін керемет тұрмыстық құрал буда пісіргіш жасалды. Азық-түліктер онда бумен өнделеді, суға пісіп немесе қуырылмайды, бұл витаминдер мен минералдарды максималды түрде сақтайды.    Сонымен қатар буда пісіргіште әртүрлі себеттерде бірнеше тағам әзірлеуге болады. Бала ыдыстарын, консервілерді зарарсыздандыратын, ерітетін пайдалы функцияларды атқара алады. Егер Сіз тамақ әзірлеуді ұнатпайтын болсаңыз бұл құрал Сізге керемет қажет нәрсе болады. Себебі мұнда әзірлеу қарапайым және ыңғайлы. Барлығына дерлік буда пісіргіштерге тән кейінге қалдыру және автоматты мерзімді жылыту режимдері Сідің жұмысбастылығыңызды жеңілдетіп, ауыр жұмыс күнінен кейінгі жағымды демалысыңызды қамтамасыз етеді. Енді Сіздің мақсаттарыңыз бен талаптарыңызға қандай құралдың сәйкес келетіндігін түсіну үшін, оның модельдерінің сипаттамаларын талқылау қалды. 


Буда пісіргіштердің құрылысы  

Негізгі бөлігінде барлық электр жүйесі, су құйылатын және содан қажетті бу шығатын шұңғылшасы, сонымен қатар басқару панелі орналасқан.


Бу себеттері

Тағамдардың ингредиенттері көбіне сапалы, азық-түліктерге қауіпсіз пластиктерден жасалатын бу себеттеріне салынады.     

Бу олардың түбіндегі саңылаулар арқылы беріледі.


Себеттердің саны біреу, екеу немесе үшеу болуы мүмкін.  Олар бірінің үстіне бірі орналасып, ең үстінгісі қақпақпен жабылады. Қажетті себеттер санын бір уақытта әзірлегіңіз келетін тағамдардың санына қарай анықтаңыз. Осы ретте әзірленуге көп уақытты қажет ететін тағамдарды будың келетін жеріне жақын орналастырған дұрыс. Сонымен қатар себеттер көп болғанда әзірленуге көп уақыт қажет, себебі бумен көп көлемді қамтамасыз ету керек.Себеттердің қажетті саны бу себеттерінің көлеміне де байланысты болуы мүмкін. Себебі оған тағамды ғана сыйдырып қоймаймыз. Бу себеттерінің көлемі 1,5-  3,5 литр диапазонда болады, бұл әртүрлі талаптарға жауап береді.Жинақта әртүрлі жармалар, дәндер, бұршақ тұқымдастар, сорпалар әзірлеуге болатын тостақ кіреді. Мұндай тостаққа азық-түліктермен бірге су құйылады, егер ол сорпа болмаса, себетке қойылады. Бу суды қыздырады да тағам әзірленеді. Мұндай тостақтардың кең тараған көлемі – 0,7-ден 2 литрға дейін. 

Себеттер селдір және жабық болуы мүмкін.


Буда пісіргіштің     түпқоймасы                   

Түпқояр азық-түліктерден бөлінетін шырындарды және конденсаттарды жинау үшін арналған. Барлық себеттерге бір түпқояры бар немесе әрбір себетке бір-бір түпқоярдан келетін модельдер бар. Түпқоярдың көлемі әзірлеу барысында аяғына дейін жету үшін оның көлеміне көңіл аударыңыз. Түпқоярдың борттарының биіктігінің 2-2,5 см
болғаны дұрыс, ол бір сағатта толады. Сонымен қатар тұтқасы бар моделін қарастырыңыз, ол Сіздің қолыңыздың ыстық сұйықтыққа күйіп қалмауын қамтамасыз етеді.


Буда пісіргіштің қуаты

Құралдың қуаты уақытқа әсер ететін ең негізігі фактордың бірі болып саналады. Аталған параметрден басқа тағам әзілдеудің жылдамдығы себеттердің саны мен көлеміне, сонымен қатар азық-түліктердің өзіне байланысты. Қауттың көрсеткіші 600-2000 Вт аралығында өзгеріп тұрады. Қазір көптеген модельдер тағам әзірлеуге қажетті өлшемді орнатуға мүмкіндік беретін арнайы қаутты реттегішпен жабдықталған.


Басқару түрі

Механикалық буда пісіргіш пайдалануда қарапайым. Сізден тек арнайы алып-қосқышқа оны бөлімдердің  қажетті санына бұрау арқылы қажетті уақытты орнату ғана талап тіледі, содан кейін тағамның әзірленгенін күтсеңіз болғаны.

Электронды буда пісіргіштер анағұрлым функционалды. Батырмалардың көмегімен арнайы дисплейде көрінетін жұмыстың қажетті жұмысын орнатасыз. Тек электронды құралдарда әзірлену уақытын кейінге қалдыруға болады. Ол үшін Сізге ыңғайлы уақытты орнатыңыз, сонда буда пісіргіш орнатылған мерзімге сәйкес әзірлейді. Тағамды жылы күйінде ұстап тұру режимі де пайдалы. Онымен тек электронды құралдар ғана жабдықталған.


Орынды қосымшалар.  Қыздыратын шұңғылшадағы суды аздық ететін тағамның түрлері бар. Мұндай жағдайда буда пісіргішті қосып, себетті алып қосымша суды құйған дұрыс. Құралдың жұмысын үзбес үшін сұйықтықты қосымша құю үшін арналған саңылауы бар буда пісіргішті таңдаған дұрыс. Судың деңгейін көрсететін индикатор будың әзірленудің соңына дейін жетіндігін көрсетуге ыңғайлы қосымша болып саналады. Егер су жеткіліксіз болып қыздыратын элемент құрғап қалса, буда пісіргіш өздігінен сөніп қалады.


БУДА ПІСІРУГЕ АРНАЛҒАН РЕЦЕПТЕР



Вернуться к списку

Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика