Грильді қалай таңдаған дұрыс?

Грильде әзірленген тағам керемет шырындылығымен, дәмімен, хош иісімен ерекшеленеді. Мерекелік дастархан үшін, әсіресе таза ауада бұдан артық артық нәрсені ойлап табу мүмкін емес. Кез келген жерде пикник жасап, жағымды әрі көңілді ортада көкөністер мен нанда қуырылған қытырлақ қабаты бар тәбетті  ашатын балық және ет өнімдерімен рахаттана аласыз. Сонымен қатар өз шырынында әзірленген тағамдар денсаулыққа пайдалы. Грильдің бірнеше түрі кездеседі және оларды таңдау, қалай және қай жерде пайдалану тек Сіздің өзіндік қалауыңызға ғана байланысты болуы мүмкін. Енді кезек кезегімен талқылайық, мүмкін біздің талқылауымыз Сіздің ең жақсы грильді іздеуіңізді жеңілдетеді  


Орналасуына қарай грильдердің түрі. 


Стационарлы грильдер айтарлықтай ауыр, бір жерге ғана орнатылады, сондықтан оны пикникке өзіңізбен бірге ала алмайсыз, есесіне үйіңізде пайдалы болып қана қоймайды, сонымен қатар сәндік бұйым ретінде де үйдің сәнін кіргізеді. Мұндай техниканың дизайны егер оны кірпіш қабырғаға кіріктіретін болсаңыз әдемі, ыңғайлы интерьерді құрайды. Ұқыпты келген жұмыс қабаты Сіздің отбасыңыз бен компанияныңызды тойдырып, риза қылдырады

Ауыспалы грильдер оңтайлы, әртүрлі өлшемдер мен пішіннен әзірленеді. Сіз оны өзіңізбен бірге кез келген жерге алып жүріп, кейін орнына қайта қоя аласыз. Ауыспалы грильдердің шағын өлшемдері оларды артық қиындықсыз ауыстыруға мүмкіндік береді. 

Жанармайға қарай грильдердің түрлері 


Газ грилі  жеке газ балонынан конфоркаға өтетін табиғи газда немесе пропанда әзірленеді. Мұндай құралдарды пайдалану оңай, олардың алмалы элементтері оңай жуылады. Газ тез әрі біркелкі қыздырады, температура бір деңгейде тұрады, әдетте 100 0С кем емес. Газ грильдерінің модельдерінің дизайны әртүрлі болады және өлшемдеріне қарай ерекшеленеді. Кейбір үлкен нұсқалары бір дегенде 50 порцияны әзірлейді.  Газ грильде әзірленген тағамның дәмдік құрамы керемет болады. Қауіпісіздік техникасы бойынша жасалған құралды ашық ауада қолданып, тез жанатын материалдардан алшақ  ұстаңыз.

Газ грильдегі тағамдар тек табақта немесе лаваны қыздыратын конфорканың астындағы торда қуырылуы мүмкін.  Лаваның қосымша берілетін немесе тек торда әзірленетін модельдерін кездестіруге болады. Лава жоғары деңгейде жылу береді, ол сүрлемейді, түтіндетпейді, майды өзіне сіңіреді. Лава тастарын үнемі жуып отыру керек, жақсы күтім жасаған жағдайда оларды 3 жылдан аса пайдалануға болады, содан кейін жаңасына ауыстырған дұрыс.


Электрлі грильдерін жылдың кез келген мезгілінде, ауа райында, Сізге ыңғайлы жерде – ол ашық кеңістік немесе жабық бөлмежай болса да пайдалануға болады.     Тек қана қуат көзі болса болғаны. Модельдердің өлшемдері әртүрлі болады, қос үштік порцияға арналғанынан     немесе      үлкен терассалы құралғыларға дейін.  Электр құралында әзірленген тағамның дәмі мен хош иісі аса керемет болмайды, бірақ  оларды әртүрлі жағдайларда  пайдалану өте ыңғайлы.         Температура индикаторы мен әзірлену режимі еш кедергісіз керемет нәтижелерге қол жеткізуге мүмкіндік береді. Алынатын бөліктері құралды сөндіргеннен кейін қиындықсыз тазаланады.  Техниканы пайдалану барысында ылғалмен жанасудан сақтану қажет

Электр грильдері әртүрлі болады.  Шыныкерамика құралдар азық-түліктер күймей біркелкі қуырылып,  тәбетті ашатын қытырлақ қабатымен әзірлейтін пісіру панелін еске түсіреді. Беткі қабатын сырып алмай күтім жасау үшін арнайы тазарту қоспаларын  қолдану керек. Металл электр грилі жеңіл тазаланады.  Онымен жұмыс істегенде түтін пайда болмайды, ал  азық-түліктерден бөлінетін май құралдағы арнайы шұңғылшаға жиналады. Торы бар Лава электр грилі де болады.

 Электр грильдердің қуаты әзірлену жылдамдығына әсер етеді. Ең оңтайлы нұсқасы 1400-1800 Вт

Көмір және отын грильдерітүтін иісін ұнататындар үшін керемет нұсқа.  Оларды жану көздерінің биіктігі реттелетін тор орналасқан арнайы шұңғылшаға себеді


Грильдің өлшемі

Жұмыс қабатының өлшемін анықтау үшін қажет болатын порцияларды есептейміз. 25-30 см ені бар панельде 1,2 адамға әзірлеуге болады, 47 см жоғарысы 6 адамнан тұратын компанияға арналған, ал 57 см жоғары бірден 15 адамды тамақтандырады

Азық-түліктерге әсер етуіне қарай  грильдердің түрлері 


Байланысатын грильдер  азық-түліктер беткі қабатпен екі жақтан жанасатындығын білдіреді. Байланысы жоқ грильдер (инфрақызыл) тағамды оны үздіксіз айналдыра отырып әзірлейді, бұл  жерде гриль тауығы еске түседі

 Грильдердің екі жақты түрінің (жабық)  екі жұмыс қабаты бар, тағам үстінен жабылып, бір дегенде екі жақтан тез әзірленеді. Бір жақты грильдің  (ашық) сәйкесінше бір қыздыратын қабаты болады.

 

Грильдерді сақтау және пайдалану бойынша қосымша кеңестер

 Жұмыс қабатында күйюге қарсы қабатының болуына назар аударыңыз. Сонымен қатар егер беткі қабаты салалы емес тегіс болса,   ауа айналымын қамтамасыз ету үшін  гриль торлармен жабдықталған болу керек. Бұдан басқа майдың шашырауын болдырмас үшін еңкейюі реттелетін қабатты таңдаңыз.

Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика